SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in Muhafız Birlikleri yurtdışında da görevlendirilecek

Rusya’da kurulması planlanan ve “Milli Muhafız Birlikleri” (Natsionalnaya Gvardiya) adını taşıyacak yenigüvenlik birimi yurtdışında da görev alacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in Muhafız Birlikleri yurtdışında da görevlendirilecek

Rusya Devlet Başkanlığının yayınladığı ''Rusya Federasyonu Milli Muhafızlar Birliklerinin Federal Hizmetleri hakkında'' başlıklı kararname taslağında belirtildiğine göre Rusya Milli Muhafız birliklerinin Federal Hizmetleri, yurtdışı barış operasyonlarına katılma ve yabancı devletlerin kolluk görevlilerini yetiştirme olarak tanımlanıyor.  

Askeri uzman Viktor Litovkin'a göre, yurtdışına barış gücü olarak gönderilen askerlerin doğrudan çatışmalara katılacakları anlamına gelmeyeceğini belirterek, ''Barış gücü operasyonlarının iki çeşidi vardır: barışa zorlama ve barışı destekleme. Milli Muhafız Birlikleri barışı destekleme yoluna başvuracaklardır." diye kaydetti.

Askeri Tahmin Merkezi Başkanı Anatoliy Tsıganka ise birliklerin barış gücü operasyonlarına katılmasının saçma olduğunu belirterek, "Dünya'da hiçbir ülkenin Milli Muhafız Birlikleri barış gücü operasyonlarına katılmıyor. Bu birliklerin amaç ve görevleri farklıdır. Barış gücü operasyonlara katılacak askerlerin özel eğitim alması ve İngilizce bilmeleri gerekiyor. Bu tip askerler Rus Ordusu'nda zaten mevcut'' - diye kaydetti.

5 Nisan tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin kendisine bağlı olacak yeni “Milli Muhafız Birlikleri”nin oluşturulacağını duyurmuştu.

Milli Muhafız Birlikleri'nin askerlerine fiziksel güç kullanımının yanı sıra dövüş sanatları, abkuka ve mitinglerin dağıtılması için özel araç kullanımına izin verilecek. Yeni kurulacak olan Milli Muhafız Birlikleri’nin sayısının 350-400 bin kişi civarında olacağı bildiriliyor.

Doğrudan Putin'e bağlı Milli Muhafız Birlikleri, İçişleri Bakanlığı'na bağlı askeri birlikler ile özel polis kuvvvetlerinin birleştirilmesinden oluşturulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.