SON DAKİKA
Hava Durumu

“Putin, Kırım’ı geri vermek yerine Kremlin’i verir”

Ünlü Rus gazeteci Radzihovskiy, Kırım’ın işgalinin, Putin’in tek başarısı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Putin, Kırım’ı geri vermek yerine Kremlin’i verir”

Ünlü Rus gazeteci, sosyo-politik konuları işleyen yazar ve psikolog Leonid Radzihovskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım’ı Ukrayna’ya iade etmeyeceğini, çünkü yarımadanın işgalinin, Putin’in tek başarısı olduğunu belirtti.

Rusya’nın bir radyo kanalına konuşan Leonid Radzihovskiy, “Putin için Kırım’ı (geri) vermek yerine Kremlin’i vermek daha kolay. Çünkü Kırım, onun tek başarısı” dedi.

Rusların Kırım’ın işgalini olumlu karşıladığını anlatan Radzihovskiy, “Rusya’da Donbas’ı kimse istemiyor. Kırım’ı ise herkes istiyor” dedi.

Batı ülkelerin Rusya’ya karşı yaptırımları genel olarak Kırım’ın işgali için değil, Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırı için uyguladığını ifade eden Radzihovskiy,  “Kırım için sembolik ve çok küçük yaptırımlar uygulandı: önemsiz üç Rus memuruna Londra’ya girişi yasaklandı. Neredeyse tüm yaptırımlar Donbas ve düşürülen Boeing için uygulandı” diye konuştu.

Daha önce Vladimir Putin, Donbas ile ilgili meselenin sadece Minsk Anlaşmaları’nın hükümlerine uygun şekilde çözülebileceğini savunurken, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile ilgili konunun kapalı olduğunu savundu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.