SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin yine Kırım’a gelecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 26 Ekim tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin yine Kırım’a gelecek

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Sözcüsü Dmitriy Peskov, 26 Ekim tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işgali altında bulunan Kırım’a ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.
 
Moskova’da bugün 25 Ekim tarihinde gazetecilere konuşan Dmitriy Peskov, “Yarın (26 Ekim) Kırım’da, Yalta’da Kırım meselelerine ilişkin Rusya halk cephesi ile ilgili müzakereler olacak” diye bildirdi.
 
Öte yandan Rusya’da siyasi güdümlü tuhaf uygulamaların başlaması da dikkat çekti. Buna göre Rusya’nın Novosibirsk şehrinde “Devlet Başkanı” markalı kömür üretimi başladı. Kömürün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kırım’daki olaylara adandığı ileri sürüldü. Kömürün paketlerinde “Kırım Bizim” yazısına yer verildi.
 
Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, 15 Eylül tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a yine bir yasa dışı ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyaret çerçevesinde Vladimir Putin, Kırım’ın Kerç şehrinde Rusya’nın Güneyinin Ulaştırma Sistemini Geliştirme Konseyi’nin Başkanlık Divanı toplantısını düzenlemişti.
 
İlk Rus askerleri Kırım’a 20 Şubat tarihinde girdi. Ukrayna Parlamentosu resmi düzeyde 20 Şubat 2014 tarihini Kırım ve Sivastopol’ün Rusya tarafından işgalinin başlangıç tarihi olarak kabul etti.
 
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 2014 yılının Mart ayında düzenlenen sözde referandumda Kırım sakinlerinin yarımadanın Rusya’ya bağlanması konusunda iradesini özgürce tecelli ettiği ileri sürüldü. Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve dünyanın birçok ülkesi, Kırım’da yapılan sözde “kendi kaderini belirleme referandumunun” sonuçlarını kabul etmeyi reddetti ve Rusya’ya karşı yaptırım uyguladı. Ukrayna, Kırım’ı geçici olarak işgal edilen bölgesi olarak kabul ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.