SON DAKİKA
Hava Durumu

Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile görüştü

Ukrayna’ya bir günlük ziyaret gerçekleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile bir araya geldi.

Kiev’de 20 Mart tarihinde yapılan görüşmede, taraflar Ukrayna’daki durumu, Rusya’nın saldırısına karşı mücadelede öncelikli konuları ve ticari-ekonomik, enerji ve askeri-teknik alanında başta olmak üzere ikili işbirliğinin güncel konularını ele aldı.

Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu Haziran başında Kiev’de toplanacak

Ukrayna ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Türkiye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile bir araya gelen Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Bölgesel Kalkınma Bakanı Gennadiy Zubko, hükümetler arası Ukrayna-Türkiye Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun Kiev’de Hazitan ayının başında toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

Gennadiy Zubko, “Hükümetler arası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu, ülkelerimiz arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme konusunda en etkili mekanizamalardan biri olarak nitelendiriyoruz. Anlaşmaya varacağımız ve Kiev’de Haziran aynın başında Komisyon’un 10. toplantısını düzenleyeceğimiz ümidindeyim” diye kaydetti.

Görüşmede Ukrayna ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin etkinleşmesi ve ülkeler arasında işbirliğinin güçlenmesi konularına değinildiğini ifade eden Zubko, “Ukrayna hükümeti, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalansını destekliyor” dedi.

Ayrıca devlet ve özel sektör arasında ortaklığın güçlenmesi konularına değinildiğini belirten Zubko, “Ukrayna’da, gerçekleştirilmesi gereken birçok altyapı projesi var. Bunun dışında Donbas’ın onarılması gerekiyor. İlgili konularda Türkiye’nin deneyimi ve yatırımları gerekli yardımı sağlayabilir” diye belirtti.

Gennadiy Zubko, Ali Babacan’a Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini desteklediği için, ayrıca ilhak edilen Kırım’da bulunan Kırım Tatarlarına gösterilen destek için teşekkür etti.

Öte yandan Ukrayna’nın Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu belirten Türkiye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Ukrayna’daki demokratik reformaları destekliyoruz” diye kaydederek Türkiye’nin Ukrayna’yla farklı alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik etkin çalışmalarda bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.