SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Bana savcılıktan uyarı verilmedi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2014 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Bana savcılıktan uyarı verilmedi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, kendisine Kırım Savcılığı'ndan uyarı verildiğine dair açıklamaları yalanladı.

Rusya Federasyon Konseyi üyesi Olga Kovitidi, 23 Nisan 2014 tarihinde yapılan basın toplantısında, Refat Çubarov’a Kırım’da etnik düşmanlığı körüklemeye ve istikrarı bozmaya yönelik faaliyetlerini durdurması konusunda uyarı verildiğini ileri sürmüş ve "Çubarov'un uyarıdan gerekli sonuçları çıkaracağından ve faaliyetlerini durduracağından eminim. Eğer bizi duyarsa yanımızda kalacak, duymazsa Kırımoğlu’nun peşinden gidecek” şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu açıklamaları yorumlayan Refat Çubarov, Olga Kovitidi'nin “yetkisini aştığını ve bunun, bu bölgede geçerli olan yasalara göre suç sayıldığını ve başka birisinin yetkilerini üstlenmenin mümkün olmadığını” kaydetti.

Refat Çubarov, “Yeni gerçeklerde yaşıyoruz ve bu gerçeklerde kendine “senatör” diyen kişilerin de yalan söylediğini görüyorum. Bana kimse herhangi bir uyarı vermedi ve benim böyle uyarı aldığımı söyleyen bu kişinin neden bahsettiğini bilmiyorum” dedi.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, "Olga Kovitidi gerçekten de “eğer bizi duymazsa Kırımoğlu’nun peşinden gidecek” demişse, “yasal yetkileri olmadan bana tehdit ettiğinden dolayı ikinci suç işlemiş sayılır” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.