SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov, Euromeydan’dan milyonlara seslendi

Refat Çubarov, “Kırım Tatarları olarak Ukrainlerle birlikte kendi onurunu koruyarak bağımsız, Avrupalı Ukrayna devletini kurmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov, Euromeydan’dan milyonlara seslendi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov 15 Aralık tarihinde Kiev’de Euromeydan eyleminde konuşma yaptı.

“Saygıdeğer kamuoyu, değerli dostlarımız!”

“Onuru olmayan insan köle haline geliyor. Onurunu yitiren halk yok oluyor. Kırım Tatarları, Ukrainler onurunu koruyarak 20. yüzyılın korkunç günlerini aşmasından dolayı gurur duyuyorum. Kırım Tatar halkı onurunu koruyarak 50 yıldan sonra kendi toprağına dönmesinden ve dönmeye devam etmesinden gurur duyuyorum. Arkadaşlarım, Ukraynalıların Ukrayna’da yaşayan herkesle onurunu koruyarak bağımsız Avrupalı bir Ukrayna devletini kurmasından, burada yaşan herkes için layık koşullar ve haklar sunacak bir devlet için mücadele etmesinden dolayı gurur duyuyorum.”

“Değerli arkadaşlarım, sayın Prof. Bryuhovetskiy’nin fikirleri ve sözlerini söylemek ve tekrarlamak istiyorum: bilge olmamız gerekiyor, mevcut hükümet istifa etmesini sağlamamız gerekiyor, ancak bununla birlikte yarın sadece Kiev’de değil Kırım’da ve diğer bölgelerde Ukrayna Cumhuriyetini kiminle birlikte yeniden inşa edeceğimizi düşünmemiz gerekiyor.”

“İnşallah yanılıyorum ama ben, Ukrayna’nın topraksal bütünlüğü tehdit altında olduğunu hissediyorum, özellikle Kırım’da: kurmaylar oluşturuluyor, insanlar hazırlanıyor, ‘eğer Kiev iktidarını beğenmiyorsak, burada referandum düzenleriz’ gibi açık ifadeler söyleniyor.”
Konuşmamın sonunda Kırım Tatar halkı Ukrain halkıyla geçmişte birlikte oldu, şimdi de birlikte ve gelecekte de birlikte olacağını söylemek istiyorum. Ukrayna tek ve bölünmezdir, biz ise onun vatansever koruyucularıyız.”

“Onurluyuz ve herhangi bir hükümetin insan haklarını ihlal etmesine izin vermeyeceğiz.”

“Gelecek yıl 70. yıldönümünde Kırım Tatar halkı soykırımı anılacak. Mevcut hükümete ve bu hükümetin yerine geçecek hükümete, insanların onuruna itibar etmezseniz, insanların yeniden meydanlara çıkacağını söylemek istiyorum.”

“Beraber mücadele ediyoruz, beraber olacağız ve beraber kazanacağız!”

“Yaşasın Ukrayna!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.