SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: İktidar halkla diyalog kurmak istemiyor

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: İktidar halkla diyalog kurmak istemiyor

Kırım Parlamentosu Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, iktidarın halkla diyalog kurmak istemediğin, kendi pozisyonunu egemen kılmaya çalıştığını söyledi.

Refat Çubarov, 2 Aralıkta Kırım Parlamentosu’nun olağanüstü toplantısından sonra yaptığı açıklamada Saraylı Kıyat (Mirnoye) köyünde eski toplama kampı yerinde anma kompleksi kurulmasına ilişkin durum başta olmak üzere Kırım’da birçok konuda diyalog kurulmasına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Refat Çubarov, anma kompleksi projesi ayrı sadece bir dinin sembolümü içerdiğini ancak toplama kampında farklı dinlere mensup kimselerin öldüğünü hatırlattı.

Refat Çubarov, “Hükümetle diyalog kurulamayan birçok konu var. Hükümet halkla diyalog kurmak istemiyor, kendi pozisyonunu egemen kılmak istiyor. Bu nedenle hükümet kendisini insanların diyalogu meydanlarda talep etmesine hazırlamalı” dedi.

Refat Çubarov, 10 Aralıkta Akmescit’te Uluslararası İnsan Hakları Günü dolayısıyla miting yapılacağını bildirdi.

Refat Çubarov, “10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü dolayısıyla kitlesel miting yapılacak. Eğer insanlar kendi haklarını bu şekilde savunmak istiyorsa, Konstantinov ve hükümet üyeleri de meydana gelecek ve orada insanlarla hakları hakkında konuşacak. Böyle bir diyalog da kurulabilir” diye kaydetti.

Evelina İlyasova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.