SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: “Rusya İlmi Ümerov’u ölüme mahkum etti”

Rus işgalciler, İlmi Ümerov’u 2 yıl hapse mahkum etti ve 2 yıl kamuya açık faaliyetlerde bulunma yasağı koydu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: “Rusya İlmi Ümerov’u ölüme mahkum etti”

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgalcilerin, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’u 2 yıl hapse çarptırarak onu ölüme mahkum ettiğini ifade etti.



Konuyla ilgili Facebook sayfasında açıklamada bulunan Refat Çubarov, “Aslında işgalci Rus mahkemesi İlmi Ümerov’u ölüme mahkum etti, çünkü ilerleyen Parkinson hastalığı, esansiyel hipertansiyon ve diyabet hastalıkları olan bir insanı hapse atmak, onu temel tıbbi yardım ve yakınlarının yardımından mahrum etmekten başka bir şey değildir” diye yazdı.



Ümerov hakkında açıklanan kararın, Kırım’ın işgalci Rus yönetiminin Kırım Tatar halkına karşı yapılan baskının arttırılmasının bir kanıtı daha olduğuna işaret eden Çubarov, “Rusya İlmi Ümerov’u ölüme mahkum etti” dedi.



159784



Uluslararası topluma ve onun kurumlarına 2  seçenek sunuldu - ya İlmi Ümerov cinayetini önlemek ya da  sıradaki “derin” endişe duyduklarına dair açıklamalarla yetinmek.” ifadelerini kullanan Çubarov bugün, 27 Eylül günü saat 14.00’da, Kiev’de kendisi ve Avukat Nikolay Polozov’un katılımıyla acil basın toplantısı yapılacağını duyurdu.



Kırım’ın sözde Akmescit (Simferopol) Bölge Mahkemesi, bugün, 27 Eylül’de aldığı kararla Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da “Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik çağrılar ve eylemlerde bulunmak” suçlamasıyla yargılanan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’u 2 yıl hapse  mahkum etti ve 2 yıl kamuya açık faaliyetlerde bulunma yasağı koydu.



159787



Sözde savcı Semençuk, İlmi Ümerov için 3 yıl 6 ay şartlı hapis cezası, 3 yıl denetimli serbestlik ile 3 senelik kamuya açık faaliyetler ve öğretmenlik yapma yasağı konulmasını istemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.