SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya Cumhurbaşkanı Ukrayna ziyaretini iptal etti

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis, New York’da düzenlenen basın toplantısında Ukrayna’ya ziyaretini iptal ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya Cumhurbaşkanı Ukrayna ziyaretini iptal etti

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis, Ukrayna Parlamentosu’nun kabul ettiği eğitim yasasından dolayı Ukrayna’ya ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısından sonra Bükreş’e dönmeden önce New York’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu aralarında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelerek Ekim ayında planlanan Ukrayna ziyaretini iptal ettiğini bildirdiğini söyledi. 
 
Geçtiğimiz günlerde Romanya Parlamentosu, Ukrayna Cumhurbaşkanı’na gönderilecek eğitim yasasının ret talebini ve oluşan durumu görüşmek için Kiev’e ziyaret gerçekleştirecek parlamento heyetinin kurulması teklifini oybirliği ile kabul etti. 
 
Bilindiği gibi Ukrayna Parlamentosu, 5 Eylül tarihinde Ukrayna’da eğitim reformunun gerçekleştirilmesini öngören eğitim yasasını kabul etti. Söz konusu yasa, ayrıca Ukrayna’daki eğitim kurumlarındaki eğitim sürecinin resmi dilde yapılmasını öngörüyor.
 
Macaristan, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’ın dışişleri bakanlıkları, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) Ukrayna’nın eğitim ile ilgili yeni yasasının ulusal azınlıkların haklarını etkilmemesi gerektiği ile ilgili mektup göndermeyi planladıklarını duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.