SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya'daki Türk azınlıkların adayları kaç oy topladı?

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2012 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2012 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya'daki Türk azınlıkların adayları kaç oy topladı?
Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği ve Romanya Demokrat Türk Birliği adayları azınlık kontenjanından Temsilciler Meclisinde yer almak üzere 9 Aralıkta yapılan genel seçimlere katıldılar.

Romanya Anayasasına göre ülkedeki her bir azınlığa en az 1'er adet milletvekili kontenjanı ayrılıyor. Herhangi bir azınlığa ayrılan kontenjan için o azınlığı temsil eden dernekler yarışabiliyor. Bu yıl Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğinin adayı Varol Amet ve Romanya Demokrat Türk Birliğinin adayı Hüseyin İbram rakipsiz olarak seçimlere katıldılar. Sayımın kesin sonuçlarına göre Varol Amet 9291, Hüseyin İbram da 7324 oy toplayarak parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisine girmeye hak kazandılar.

Romanya'daki Kırım Tatarlarının eski milletvekillerinden Necat Sali de seçim heyecanını yaşayan azınlık mensuplarından idi. Romanya'nın ünlü televizyoncusu Dan Dionescu'nun Halk Partisinden Senatoya girmek için yarıştı. Necat Sali, Köstence'nin 3. senatör seçimi bölgesinde 11 bin 23 oy (%14,57) topladı, ancak rakiplerinden az oy aldığı için senatoya giremedi.

Aydın Pazarcıklı

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.