SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya kendi topraklarında NATO tugayı istiyor

Romanya Savunma Bakanı, Romanya ordusunun modernizasyonunun yanı sıra NATO'nun bölge güvenliğine yönelik öneminin de altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya kendi topraklarında NATO tugayı istiyor

Romanya Savunma bakanı Mihnea Motoc’un açıklamalarına göre, Temmuz ayında Varşova’da düzenlenecek olan zirvede, Romanya kendi topraklarında çokuluslu NATO tugayı konuşlandırılmasını ve Karadeniz’de NATO filosu bulundurulmasını talep edecek. Diplomatik gerekçelerle filonun isminin “Güçlendirilmiş İşbirliği” olması düşünülüyor. Ayrıca, Karadeniz’deki filodan Ukrayna ve Gürcistan’ın askeri gemilerinin de katılması planlanıyor.

Romanya Savunma Bakanı Motoc, Hotnews.ro haber sitesine verdiği röportajda, NATO projelerinin yanı sıra Romanya Silahlı Kuvvetleri'nin yenilenmesinden de bahsetti.

Romanya için Varşova’daki NATO zirvesinde ele alınacak olan başka bir önemli konunun Rusya'nın hibrid tehditlerinin önlemesi olduğunu belirten Motoc, artık NATO'nun doğudan ve güneyden gelen tehditlere uzun vadede hazır olması gerektiğini ifade etti.

Romanya Savunma Bakanı Motoc, Romanya ordusunun yenilenmesi hususunda 2016’dan başlayarak 8x8 ve 4x4 askeri zırhlı araç satın alınacağını, Romanya Deniz Kuvvetleri için de yeni korvetler satın alınacağını ve fırkateynlerin modernizasyon sürecinden geçeceklerini söyledi. Bunlarla birlikte Romanya Hava Kuvvetleri de güçlendirilerek önümüzdeki sene ikinci F-16 filosunun Romanya’ya getirileceğini kaydetti.

Rusya’nın saldırgan hamlelerinden ve Karadeniz'e yönelik korkutan askeri hareketliliğinin ardından Romanya orduya yapılan yatırımlarını arttırdı. Ayrıca NATO ve ABD ile birçok tatbikat düzenledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.