SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus aydınları pankçı kızlar için imza kampanyası başlattı (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2012 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2012 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus aydınları pankçı kızlar için imza kampanyası başlattı (VİDEO)
Rus aydınları, kadın punk-rock grubu Pussy Riot’un 7 yıl hapsi istenen üyelerinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.
Rusya’nın FEMEN’i olarak sayılan feminist görüşlü Pussy Riot, siyasi içerikli sıra dışı performanslarıyla adını duyurmuştu. İsa Mesih Kilisesinde klibini çektikleri “Meryem Ana Putin’i Kov” şarkısıyla Rusya yönetiminin sabrını taşırmışlardı.
Olay sonrasında gözaltına alınan Rock grubu üyesi genç kızlar, Nadejda Tolokonnikova, Mariya Alyohina ve Yekaterina Samurtseviç Mart ayından beri tutuklu bulunuyor. Hala devam etmekte olan dava kapsamında genç kızlar Rus Ceza Kanunun 213/2 maddesi gereğince 7 yıl hapsi istenmekte. 20 Haziran tarihinde mahkeme tutuklu yargılanan zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Bunun üzerine Rus sanatçılar ve aydınlar imza kampanyası başlatarak Puss Riot’un serbest bırakılmasın için mücadele veriyorlar. İmza kampanyasında ünlü yönetmen Eldar Ryazanov, sinema sanatçısı Çulpan Hamatova, Rus rock’unun babası Andrey Makareviç gibi bir çok Rus aktör, şarkıcı ve yazarın imzası var.
Aydınlar, rock grubunun yaptıkları eylemden çok Putin karşıtı siyasi görüşleri nedeyle tutuklanmdıklarını öne sürmekte ve bu adeletsizliğin önüne geçilmesi için halkı bilinçlendireceklerini söylüyorlar.
Aydınlar basına verdikleri bildiride, “Bizler Pussy Riot’un eylemlerinin suç teşkil etmediğine inanıyoruz, kızlar kimseyi öldürmedi, malını çalmadı, herhangi bir şiddet eyleminde bulunmadı. Bu basit bir holiganlık olayıdır. Rusya laik bir ülkedir, din ve devlet işleri Anayasa gereğince ayrı şekilde yürütülür. Yaptıkları eylemin Rus Ceza Kanun’daki yeri bu değildir.” dediler.
Bilge Gökay Özkan

 


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.