SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus Büyükelçi'den Kuzey Kore uyarısı

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçisi Alexander Matzegora, Pyongyang'a petrol ve petrol ürünleri sevkiyatına son verilmemesinin mevcut şartlarda daha iyi olacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus Büyükelçi'den Kuzey Kore uyarısı

Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçisi Alexander Matzegora bugün, 31 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Pyongyang'a petrol ve petrol ürünleri sevkiyatına son verilmemesinin mevcut şartlarda daha iyi olacağını kaydetti. Matzegora, sevkiyatın tamamen kesilmesinin Kuzey Kore yönetimi tarafından bir tür savaş ilanı olarak kabul edilebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz dönemde Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD, Kuzey Kore'ye yönelik ham petrol ve petrol ürünleri temininin azaltılması da dahil olmak üzere bir dizi yaptırım kararına varmıştı. BM, Çin'den Kuzey Kore'ye yılda 540 bin ton ham petrol sevkedilmesine izin veriyor. Başta Rusya olmak üzere diğer ülkelerden petrol ürünleri konusunda izin verilen miktar ise 60 bin ton dolaylarında bulunuyor.

Matzegora sevkiyatın daha da kısıtlanmasının insani problemlere yol açabileceğini belirtirken, "Pyongyang'taki resmi temsilciler bu durumu ülkelerine bir savaş ilanı olarak değerlendirecektir. " şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.