SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus büyükelçileri dinlendi: 'Kırım’ı aldık, sırada Alaska var'

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus büyükelçileri dinlendi: 'Kırım’ı aldık, sırada Alaska var'

Rusya’nın Zimbabve ve Malavi Büyükelçisi Sergey Baharev ile Rusya’nın Eritre elçisi İgor Çubarov’un telefon konuşması Youtube’a sızdırıldı.

Büyükelçiler, yaptıkları telefon konuşmalarında Birleşmiş Milletler’in Ukrayna’nın durumu ile ilgili yaptığı oylamayı değerlendiriyor.

İgor Çubarov, Sergey Baharev’i, elçisi olduğu Zimbabve devletinin Ukrayna’ya ilişkin ‘doğru kararı’ aldığından dolayı tebrik ediyor (Zimbabve oylamada Rusya’yı desteklemişti).

Sergey Baharev, İgor Çubarov’a cevaben Eritre devletin niye bu yönde oy kullanmadığını sorarak,“Zayıf çıktılar” diyor. Sergey Baharev, Malavi’nin karşı çıkıp Ukrayna’yı desteklediğinden şikâyet etti.

Malavi Büyükelçisi İgor Çubarov: “Ben onlara öyle bir şey yaparım ki, Abhazya ve Güney Osetya’yı de kabul ettiririm” diyor.

İgor Çubarov: “Benim görevim şimdi çok basit. Ben Avrupa Birliği elçileri ile konuşup onlara: ‘Arkadaşlar, biz Kırım’ı aldık, ama burada durmayız. Bundan sonra sizin Katalonya, Venedik, İskoçya ve Alaska’yı alır, öyle dururuz’ diyorum” dedi.

Ondan sonra elçiler, birkaç ülkeyi daha işgal edene dek Rusya’nın rahat etmeyeceğini söyleyerek şakalaşıyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.