SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus hükümeti, yabancı işçi kontenjanını dörtte bir oranında azaltıyor

Kararın gerekçesi olarak yabancı işçi ihtiyacının yüzde 20 oranında azalmasının etkili olduğu düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus hükümeti, yabancı işçi kontenjanını dörtte bir oranında azaltıyor

Rusya Federasyonu Bakanlar Kurulu'nun resmi twitter hesabına göre Rus hükümeti, 2016 senesi için yabancı işçi kontenjanını 214 bin kişi olarak belirledi. Bu rakam, bir önceki sene için tespit edilen rakama göre %22,4 oranında düşük çıkmakta.

RIA Novosti haber ajansının haberin göre daha önce Rusya Çalışma Bakanlığı nezdindeki özel komisyon, Rusya'ya vize ile gelen yabancı işçi ihtiyaçlarının %20'den fazla azaldığını açıklamıştı. İşgücü ihtiyacı, genellikle uzmanlık isteyen işçi pozisyonları ile ilgili olup, kalifiye işçi personeli 2016 senesi için belirlenen yabancı uyruklu işçi ihtiyaçlarının %94,7'sini oluşturmakta.

Aralık ayının başında Rusya'nın Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi başkanı Konstantin Romodanovski, Rusya'da işçi statüsüne sahip yaklaşık dört milyon yabancı uyruklu çalışanın bulunduğunu ve bunlardan 1,6 milyon kişinin resmi çalışma ruhsatına sahip olduğunu belirtmişti. Rusya Federasyonu'nda çalışma ruhsatına sahip yabancı uyruklu çalışanların %70'inin, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) üyesi ülkelerin vatandaşı oldukları da kaydedilmişti.

Romodanovski, Rusya'nın ekonomisindeki kriz dönemine rağmen yabancı uyruklu işçiler için hala cazip bir ülke olduğunu iddia etti. Ancak 2014 senesinin sonunda ve 2015'in başında Rusya Çalışma Bakanlığı, önemli sayıda yabancı uyruklu işçinin rublenin değer kaybetmesi ve ülke ekonomisindeki krizden dolayı Rusya'yı terkettiğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.