SON DAKİKA
Hava Durumu

''Rus 'insani yardım' konvoylarının %5’inde gıda bulunuyordu''

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
''Rus 'insani yardım' konvoylarının %5’inde gıda bulunuyordu''

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Zoryan Şkiryak, Rusya’nın Donbas bölgesi sakinleri için gönderdiği “insani yardım” konvoylarının sadece yüzde 5’inde gıda yardımı bulunduğunu, diğer araçlarda ise teröristler için silah bulunduğunu iddia etti.

Zoryan Şkiryak, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Rusya’dan, Rusya terör örgütleri ve silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında bulunan Donetsk ve Lugansk bölgelerine gönderilen sözde 'insani yardım' yükleri, Kremlin’in 'Donetsk Halk Cumhuriyeti' ve 'Lugansk Halk Cumhuriyeti' uluslararası terör örgütlerine sağladığı doğrudan askeri yardımdır. Gönderilen 'insani yardım' konvoylarının oluştuğu tırların sadece yüzde 5’inde bölge sakinleri için olduğu söylenen ucuz gıda ürünleri bulunuyordu” diye kaydetti.

Rus basını için sıradaki propaganda içerikli haberlerin hazırlanması için bazı tırlarda gerçek insani yardımın bulunduğunu ifade eden Şkiryak, “Rus askerleri, tırlarla Rusya’ya stratejik şirketlerimizden çalınan donanımı ve yüzlerce Rus askerinin cesedini çıkardı” dedi.

Rusya toplam olarak Ukrayna’ya 7 “insani yardım” konvoyu gönderdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, gönderilen son 3 “insani yardım” konvoyu çerçevesinde Rusya’dan 84 kamyon nakledildiğini belirtti.

Rusya’nın teröristlerin kontrolü altından bulunan Lugansk bölgesine gönderdiği 7. “insani yardım” konvoyunda sadece mühimmat olduğu iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği birinci “insani yardım” konvoyu 22 Ağustos tarihinde izin almadan ülkeye girdi. TIR'lar yüklerini boşalttıktan sonra 23 Ağustos'ta Ukrayna'yı terk etti. Kiev, TIR'lara askeri üretim tesislerinden malzeme yüklendiğini, Rusya'nın Ukrayna'ya ait gelişmiş radar sistemlerini çaldığını iddia etti. Ayrıca TIR'larla Rusya'ya Ukrayna'nın doğusunda teröristlerin tarafında savaşan ve öldürülen Rus askerlerinin cesetlerinin çıkarıldığı öne sürülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.