SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilerden Lenur İslâmov’a karşı baskılara devam

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’in sözde Belediyesi, Kırım’ın sivil ablukası koordinatörü Lenur İslâmov’a ait SimCityTrans ulaşım şirketi ile anlaşmayı iptal etmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilerden Lenur İslâmov’a karşı baskılara devam

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’in sözde Belediyesi, Kırım’ın sivil ablukası koordinatörü Lenur İslâmov’a ait SimCityTrans ulaşım şirketi ile olan anlaşmaları iptal etmeye çalışıyor. Sözde Belediye, SimCityTrans şirketinin “en güvenilmez ulaşım şirketi” olduğunu ileri sürdü.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Akmescit’in sözde Belediye Başkanı Gennadiy Baharev, sözde Ulaştırma ve İletişim İdaresi görevlilerinin, Nisan ayında Akmescit’te toplu taşımacılığı yapan 12 şirkette denetim düzenlediğini belirtti. Denetim sırasında “otobüslerin içi sağlık kurallarına uygun olup olmadığı ve dış görünüşe” özel olarak dikkat edildiğini ifade eden Baharev, Akmescit’in en büyük ulaşım şirketi SimCityTrans şirketinde en çok ihlalin tespit edildiğini savundu.
 
Gennadiy Baharev, “Rusya’nın ulaşım yasalarını ve düzenli ulaşım hizmeti verilmesini sağlayan anlaşmaların şartlarını sistematik olarak ihlal ettikleri için mahkemede, en güvenilmez şirket olarak SimCityTrans şirketi ile anlaşmanın iptal etme konusu ele alınıyor” dedi.
 
Bundan önce Kırım’ın sözde yönetimi, SimCityTrans şirketine karşı 7 idari dava açtı ve şirkete toplam olarak 850 bin ruble tutarında (12,5 bin dolar) para cezası kesti.
 
Yüzlerinde maske olan kolluk kuvvetleri, 1 Şubat tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’te eskiden ATR Kırım Tatar televizyonu ofisinin bulunduğu SimCityTrans ulaşım şirketinin binasına baskın düzenlemişti. Olay ile ilgili açıklamada bulunan Kırım Rus yönetiminin sözde Savcısı Natalya Poklonskaya, SimCityTrans ulaşım şirketinin binasına 1 Şubat tarihinde baskın düzenlenmediğini savunarak kolluk kuvvetleri görevlilerinin SimCityTrans şirketine, daha önce yapılan denetim sırasında yolcu taşıma alanında tespit edilen ihlallerin giderilmesi ile ilgili bir belgeyi vermek için gittiklerini iddia etti.
 
Daha önce Rusya kolluk kuvvetleri, 2 Kasım sabah saatlerinde Lenur İslâmov'un babası Edem İslâmov'un evinde arama yapmaya başladı. Bunun yanı sıra İslâmov'un Moskova’daki evinde de arama düzenlendi. Ayrıca Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Kırım Şubesi’nin Soruşturma Departmanı, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının sahibi Lenur İslâmov’a karşı dava açtı. FSB Kırım Şubesi’nin basın servisi, davanın 22 Ekim tarihinde açıldığını ve soruşturma işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Daha sonra Rusya Merkez Bankası, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının sahibi Lenur İslâmov’a ait Just Bank bankasının lisansını iptal etti. Aynı gün FSB görevlileri, Lenur İslâmov’a ait şirketlerde aramalara başladı. FSB Kırım Şubesi basın servisi, aramaların Kırım ve Moskova’da bulunan şirketlere düzenlendiğini bildirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.