SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilere Uluslararası Yelken Federasyonu’ndan kötü haber

Uuslararası Yelken Federasyonu, Rus işgalcilerin, Kırım’da düzenlediği yarışmayı tanımadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilere Uluslararası Yelken Federasyonu’ndan kötü haber

Uuslararası Yelken Federasyonu, Rus işgalcilerin Kırım’da düzenlediği yarışmayı tanımadığını açıkladı.

Uluslararası Yelken Federasyonu’nun Rusya Yelken Federasyonu Başkanı Vladimir Silkin’e gönderdiği mektuba göre, Rus işgali altında bulunan Kırım’da, işgalciler tarafından düzenlenen yelken yarışmaları, Uluslararası Olimiyat Komitesi ve Birleşmiş Milletler’in kararına göre yarımadanın “Ukrayna’nın bir parçası olarak kalmaya devam ediyor olması” nedeniyle Uluslararası Yelken Federasyonu (World Sailing) tarafından tanınmayacak.

Federasyon Başkanı Andy Hunt mektupta, Dünya Yelken Konseyinin bir toplantı düzenlediğini ve Kırım'da düzenlenen yelken etkinlikleriyle ilgili durumu görüştüğünü belirtti.

Hunt, Dünya Yelken Federasyonunun "bölgedeki zorlu siyasi durumu anladığını", BM ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin "Kırım’ın Ukrayna topraklarının bir parçası olarak kaldığına ilişkin" kararlarına uyduğunu kaydetti.

Mektupta, "Dolayısıyla, Konseyin görüş ve kararları, Kırım'daki organizatörlerin Ukrayna makamlarıyla bağlantı kurması gerektiği yönünde." denildi.

Söz konusu kararı yorumlayan Ukrayna Yelken Federasyonu Başkan Yardımcısı Dmitriy Şimkiv, Dünya Yelken Federasyonu’nun bu kararla Kırım’ın Ukrayna’nın ayrılmaz parçası olarak kabul ettiğini gösterdiğini kaydederken, Rusya henüz bu kararı yorumlamadı.

Rus işgalciler Kırım’da 21-27 Ağustos tarihleri arasında yelken yarışlarının yapılacağını duyurmuş, ve söz konusu etkinliklere Rusya ve BDT ülkelerinden 50’nin üzerinde yarışmacının davet edildiğini savunmuştu. Daha sonra ise düzenlenen yarışmalara Rus işgali altındaki Kırım ve Rusya’nın farklı bölgelerinden yarışmacıların katıldığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.