SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım’a yayın için Türkiye’den destek

Ukrayna’dan Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a radyo ve televizyon yayını yapılması planlanan frekanslar Türkiye tarafından onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım’a yayın için Türkiye’den destek

Ukrayna Milli Televizyon ve Radyo Konseyi üyesi Sergey Kostinskiy, Ukrayna'nın Herson ili Geniçesk ilçesinde Çongar kontrol noktasının yakınındaki yeni telekomünikasyon kulesi aracılığıyla Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a radyo ve televizyon yayını gerçekleştirilecek frekansların Türkiye ile koordine edildiğini bildirdi.
 
Böylece Türkiye’nin ilgili meselede yine Ukrayna’yı desteklediğini vurgulayan Sergey Kostinskiy, kulenin inşaatının başlaması vesilesiyle düzenlenen basın toplantısında, “Söz konusu frekansları koordine eden ülkeler arasında Türkiye’nin de yer aldığını, Türkiye’nin bu frekansları onayladığını söylemek istiyorum. Yani Türkiye bu konuda bizim müttefikimiz oldu” diye konuştu.
 
Ukrayna'dan Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a radyo ve televizyon kanallarını yayınını ulaştıracak 150 metrelik televizyon kulesinin inşaatı 2 Aralık tarihinde başladığı bildirilmişti. İnşaatı ziyaret eden Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Georgiy Tuka, “Bir taraftan biz vatandaşlarımızın beyinlerini zehirleyen Rus medyaların propagandasını engelleyeceğiz. Diğer taraftan işgal edilen topraklara kendi bilgilerimizi yayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.