SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus milletvekili: “Kırım’da tek artış yolsuzlukta”

Rus milletvekillerinden Mihail Bryaçak, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Rusya’nın “Yedinaya Rossiya” (Birleşik Rusya) partisine güvenin azaldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus milletvekili: “Kırım’da tek artış yolsuzlukta”

Rusya Devlet Duması Ulaşım Komitesi Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Etiği Komisyonu üyesi, Rusya’nın “Spravedlivaya Rossiya” (Adil Rusya) partisi parlamento grubu milletvekili Mihail Bryaçak, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sadece yolsuzlukta artış olduğunu söyledi.
 
“Yedinaya Rossiya” (Birleşik Rusya) partisinin Kırım’da sözde referandum ile ilgili olaylar üzerinde spekülasyon yaptığını ve olayları tekeli altına almaya çalıştığını ifade eden Bryaçak, “bölgesel yönetimin” çalışmalarının düşük düzeyde olması nedeniyle Kırım sakinlerinin söz konusu partiye güveninin azaldığını söyledi.
 
Bir Kırımlı gazeteye açıklamada bulunan Mihail Bryaçak, “Günümüzde ‘Yedinaya Rossiya’nın konumları, Kırım’da yönetim organlarının çalışmalarının düşük organizasyon çalımları nedeniyle meydana gelen olaylar dolayısıyla sarsıldı. Yönetim organları, tek bir parti tarafından kuruldu, onlar tarafından koordine ve kontrol ediliyor. Bu da yönetimde tekel oluşturdu. Maalesef, Kırım’daki tek artış, yolsuzluk artışıdır!” diye kaydetti.
 
Bryaçak, Rusya ve Kırım sakinlerinin çoğunun durumun farkında olduğunu ve gördüğünü belirtti.
 
Rus askerleri ilk olarak Kırım’a 20 Şubat tarihinde girdi. Ukrayna Parlamentosu resmi düzeyde 20 Şubat 2014 tarihini Kırım ve Sivastopol’ün Rusya tarafından işgalinin başlangıç tarihi olarak kabul etti. Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 2014 yılının Mart ayında sözde referandum düzenlendiğinde Rusya ordusu ve askeri araçları Ukrayna’nın doğu sınırlarında toplandı, ayrıca hava kuvvetleri alarm durumuna geçirildi.

İngiltere dahil Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve birçok ülke Kırım’da yapılan sözde “kendi kaderini belirleme referandumunun” sonuçlarını kabul etmeyi reddetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.