SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus müdahalesine karşı üç ülke

Ukrayna-Polonya-Litvanya Parlamenterler Meclisi toplantısı bugün 30 Mayıs'ta Kiev'de başladı. Toplantının gündem maddelerinden biri de Ukrayna'nın Rusya işgali altındaki doğu bölgeleri.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus müdahalesine karşı üç ülke

Ukrayna-Polonya-Litvanya Parlamenterler Meclisi toplantısı bugün 30 Mayıs'ta Kiev'de başladı. Ukrayna ve Avrupa Birliği işbirliğinin de ele alınacağı toplantıda esas olarak güvenlik sorunları tartışılacak.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andriy Parubiy başkanlığında, her ülke 30 milletvekili ile temsil edilecek. Heyetlerin başkanlığını da Parubiy'in Polonya ve Litvanyalı meslektaşları Stanisław Karczewski (Polonya) ve Loreta Grauznienė (Litvanya) yapacak.

Önümüzdeki üç gün içinde Parlamenter Meclisi üyeleri; parlamentolar arası iş birliği, Avrupa ve Atlantik arasındaki entegrasyonun yanı sıra 8-9 Temmuz tarihlerinde Varşova'da yapılacak NATO zirvesi için hazırlık konuları üzerinde çalışacaklar.

Bir başka önemli gündem maddesi ise küresel güvenlik bağlamında, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya saldırısının olası çözüm yolları olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.