SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus muhalif lider, saldırı sonrası yüzde 80 görme kaybına uğradı

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalnıy, geçen hafta uğradığı saldırı sonrasında, sağ gözünde yüzde 80'e varan görme kaybı meydana geldiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus muhalif lider, saldırı sonrası yüzde 80 görme kaybına uğradı

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalnıy, geçen hafta uğradığı saldırı sonrasında, sağ gözünde yüzde 80'e varan görme kaybı meydana geldiğini ifade etti. Geçen hafta gerçekleştirilen saldırıda, kimliği belirsiz bir kişi, Navalnıy'in yüzüne kimyasal içerikli halk arasında "Zelyonka" olarak bilindiği öğrenilen yeşil bir madde atmıştı. Söz konusu maddenin anti-septik içerikli olduğu ifade ediliyor. Navalnıy ise sağ gözünde kimyasal yanma meydana geldiğini ve doktorunun da anti-septik maddenin bir başka maddeyle karıştırıldığından emin olduğunu söylediğini açıkladı.



153997



Gözündeki hasarın geri döndürülemez durumda olmadığını ifade eden Navalnıy, "Şu an tedavi görüyorum ve iyileşeceğime dair umudum tam. İsviçre ya da İspanya'da bu konuda uzman kliniklere gitme şansına sahip olsam daha iyi olurdu fakat seyahat yasağı nedeniyle bu mümkün görünmüyor." şeklinde konuştu. Navalnıy ayrıca, gönüllülerin internet üzerinden bir araştırma yaparak saldırganların kimliğini tespit ettiklerini, 2 şahsın da birisi eski olmak üzere polis olduğunu beyan etti.



Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinde yarışmayı umut eden Navalnıy, Mart ayında hükümet karşıtı büyük çaplı protesto gösteriler organize etmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın Kremlin'deki üst düzey yetkililere yönelik yolsuzluk suçlamalarının ardından hakkında çeşitli davalar açılarak suçlu bulunan Navalnıy, son olarak yine Mart ayındaki protesto gösterileri nedeniyle gözaltına alınmıştı. 



Öte yandan saldırıda kullanılan "Zelyonka" isimli anti-septik maddenin, 2014 yılında  Kırım Tatarlarının Haklarını Koruma Komitesi'nin toplantısı sırasında gerçekleştirilen komite üyelerine yönelik saldırıda da kullanıldığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.