SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus oligarkların bir günde kaç milyar dolar kaybettiği belli oldu

Forbes dergisi, zengin Rus işadamlarının ABR’nin yeni yaptırım listesi yüzünden kaç milyar dolar kaybettiğini hesapladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus oligarkların bir günde kaç milyar dolar kaybettiği belli oldu

ABD'nin yeni ekonomik yaptırımları dolayısıyla Rus milyarderler büyük kayıplar yaşadı.

 

Forbes’in hazırladığı haberde, “Rusal’ın hisselerinin çökmesi günün en önemli haberi oldu, ancak yaptırımlar sadece Oleg Deripaska’nın servetini etkilemedi, gün içinde Forbes listesinin birçoğu üyesi fakirleşti.” denildi.

 

Dergiye göre Rusya’nın en zengin kişileri bir günde toplamda yaklaşık 12 milyar dolar kaybetti.

 

Bilindiği gibi, ABD Hazine Bakanlığı, geçen hafta Rusya ile Batı arasında diplomatik krize yol açan eski Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesi sonrasında bazı Rus milyarderleri ve onlara ait şirketleri yaptırım listesine dahil etmişti.

 

200 en zengin Rus işadamları sıralamasında 23. sırada olan Oleg Deripaska yaptırımlardan en çok etkilenen kişi oldu. Ona ait Rusal ve EN+ ve onunla bağlantılı 6 şirket yaptırımlardan en çok etkilenenler arasına girdi. Deripaska’nın serveti 1,3 milyar dolar azaldı.

 

Deripaska’nın Nornickel şirketindeki ortağı Vladimir Potanin (Forbes listesinde 8. sırada)  yaptırım listesinde yer almamasına rağmen aynı miktar parayı kaybetti.

 

En çok para kaybedenlerden 3. sırada Rus iş adamı Viktor Vekselberg (Forbes listesinde 10. sırada) geliyor. Rusal’ın hisselerin yüzde 26,5 sahip olan Vekselberg neredeyse bir milyar dolar kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.