SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus rublesi değer kaybediyor

Ruble, Rusya tahvillerinin petroldeki düşüşe paralel olarak gerilemesi sonrası, kazancını azaltıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus rublesi değer kaybediyor

Rus rublesi, petrol fiyatlarındaki düşüşün dünyanın en büyük enerji ihracatçısının varlıklarına yönelik iştahı azaltması sonrası, tahvillerde yaşanan düşüşlerle birlikte, 6 günde ilk kez değer kaybetti.

Brent petrolü Ocak'ta gördüğü 6 yılın en düşük seviyesinden yüzde 30 toparlansa da, bu ay genelinde yüzde 6.4 düşüşe hazırlanıyor. Bu durum da analistlere göre tahvillerde ve rubledeki artışın abartılı olduğu anlamına geliyor. Ruble bu çeyrekte tüm dünyada en fazla yükselen para birimi olurken, 5 yıllık ülke tahvilleri bu yıl gelişen piyasalardaki en ciddi yükselişi kaydetti.

Rusya varlıkları 2014'te Ukrayna nedeniyle uygulanan yaptırımlar ve petrolün rublenin değerini yarıya indirmesi sonucu yaşanan sert düşüşün ardından, toparlandı. Rublenin dün Haziran'da yaklaştığı bir seviyeye gelmesi, yatırımcılar tarafından rallinin abartılı olduğu şeklinde yorumlandı.

Helsinki'de bulunan Danske Bank Stratejisti Vladimir Miklashevsky "Rusya'daki hane halkı ve şirketlerin kısa süreli desteği kaybolmaya başladı. Ruble yeniden başta petrol fiyatları olmak üzere temellerle şekillenecek" dedi.

Ruble dolar karşısında yüzde 0.5 gerileyerek, Moskova saati ile 14:03'te 57.5620 oldu. 5 yıllık tahvil faizleri 8 günde ilk kez geriledi ve faiz 18 baz puan düşüşle yüzde 12.17'ye geldi. Brent petrolü yüzde 1.2 düşüşle varil başına 58.51 dolar seviyesindeydi.

KAYNAK: bloomberght.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.