SON DAKİKA
Hava Durumu

"Rus silahları, Ukrayna silahlarından daha iyi..."

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yetkilisi Şostak, Rus ve Ukrayna silahlarını karşılaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Rus silahları, Ukrayna silahlarından daha iyi..."

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Silah Departmanı Başkan Yardımcısı Vladislav Şostak, Rus silahlarının, Ukrayna silahlarından daha üstün olduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şostak, “Rus silahlarının (üretim, kullanım vb. açısından) belli avantajlara sahip olduğu açıktır” dedi.

Ancak Ukrayna ordusunun kullandığı silahların, terörle mücadele operasyonun düzenlendiği bölgelerdeki görevleri yerine getirme imkânı verdiğini de anlatan Şostak, Ukrayna’da üretilen bazı silahların Rus silahlarından daha avantajlı olduğunu kaydetti.

Rus silah teknolojisinin, bölge devletlerine kıyasla daha iyi durumda olduğu ve sektörde de önemli bir pazar payına sahip olduğu biliniyor.

Daha önce gibi dünyanın en büyük iki silah üreticisinden biri olan Rusya, Dağlık Karabağ'da Nisan ayında yaşanan Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları esnasında, her iki tarafa da silah satacağını beyan etmişti.

Azerbaycan'ın Rusya’nın en büyük silah alıcılarından olduğu,  2010-2014 tarihleri arasında helikopterler, uçaksavar füze sistemleri, zırhlı teçhizat ve topçu silahlarının temini için dört milyar dolarlık sözleşmeler imzaladığı biliniyor. 

Ermenistan ise Rusya’dan 2013 yılında 16 milyon dolarlık ağır silahlar da dahil olmak üzere pek çok silah satın almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.