SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslar Lugansk bölgesine 27 tank sevk etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Servisi, Rusya'nın Ukrayna topraklarında ağır silah yığınağına devam ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslar Lugansk bölgesine 27 tank sevk etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Servisi Rusya’dan Donbas Bölgesine yapılan yeni askeri teçhizat, mühimmat ve yakıt ikmalini tespit etti.

Ukrayna İstihbarat Servisi’nden gelen açıklamada, "29 Nisan tarihinde, Lugansk şehrine 24 tank, İzvarino kasabasına sekiz vagon mühimmat (320 ton), Rovenki kasabasına da bin ton dizel yakıt intikal ettirildi” denildi.

Ayrıca Ukrayna İstihbarat Servisi, AGİT gözlem misyonunu Hryaşçevoe, İlovaysk, Yasinovaya, Donets ve Dokuçayevsk Bölgelerinde tankların yanı sıra “Grad” füze sistemleri ve kendinden hareketli topçu sistemlerinin varlığı hakkında bildirdiğini de belirtti.

Daha öce Ukrayna İstihbarat Servisi, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri 1. Kolordu komutanlığının, savaş belgelerinde Minsk Anlaşmalarını kasıtlı olarak ihlal ettiklerini gösteren ve savaş suçu işlediklerine tanıklık eden askeri ifadeleri kullanmaktan kaçındığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.