SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslardan AGİT’te provokasyon

Rusya, dünyada Rusya’nın saldırganlığıyla ilgili 3 kararın gündeme getirilmesini engellemeye çalıştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslardan AGİT’te provokasyon

Ukrayna milletvekili Sergey Vısotskiy, 7 Temmuz'da Rusya’nın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Daimi Komitesi toplantısında Rusya’nın saldırganlığıyla ilgili 3 kararın gündeme getirilmesini engellemeye çalıştığını bildirdi.

Vısotskiy, “AGİT PA’nın bu toplantısında toplam 3 karar Rusya’nın dünyadaki saldırgan davranışıyla alakalı. Bu, Sentsov (siyasi mahkum Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov) ve diğer siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasının ayrı madde olarak belirlendiği ilhak edilen Kırım’dan insan hakları ve özgürlüklerinin ihlaline ilişkin karar. Bu, Rusya’da insan hakları ve özgürlüklerinin ihlal edilmesine ilişkin İsveç’in kararı. Ve bu, işgal altında bulunan Gürcistan topraklarındaki durum için işgalci bir güç olarak Rusya'nın sorumlulu tutulduğu karardır.” diye konuştu.

Ukraynalı milletvekili, Ukrayna’nın kararının gündeme dahil edilmesi için 27 heyetin “evet” oyu kullanırken, 6 heyetin karşı çıktığını, İsveç’in kararı için 25 heyetin “evet” derken 8 heyetin “hayır” dediğini ve Gürcistan’ın kararı için 29 heyetin “evet” ve 2’sinin "hayır" dediğini bildirdi.

Daimi Komite toplantısında Rusların prosedürle ilgili durumu kullanarak söz konusu kararları gündem dışı bırakmaya çalıştığını kaydeden Vısotskiy, Rusya’nın oy sayısının oy kullanan heyetlerin üçte ikisi kadar değil de, AGİT üyesi ülke sayısının üçte ikisi kadar olması gerektiği konusunda ikna etmeye çalıştığını belirtti.

Rusların provokasyonunun başarısız olduğunu ifade eden Ukraynalı milletvekili, kolektif çabayla Rusların düzenlemelerin hükümlerinden birini ihlal ettiğinin kanıtlandığını; Rus heyeti başkanı, Rusya Devlet Duması başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy’un oylamadan sonra salonu terkettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.