SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya AKPM kararını görmezden gelir”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil, Rusya’nın Kırım’dan ayrılmayı düşünmediğini, ayrıca yarımadayı ısrarla askeri üsse çevirdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya AKPM kararını görmezden gelir”

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatar Halkından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) oturumu sırasında Rusya’nın AKPM kararını görmezden geleceğini ifade etti.

12 Ekim'de AKPM kararları oylamadan önce konuşan Kırımoğlu, “AKPM’de, saldırganlığının durdurulması ve insan hakların korunması doğrultusunda Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgal etmesi ve Ukrayna doğusunda Rus askeri eylemlerinin devam etmesi ile ilişkin birkaç karar alındı. Bu kararlarda, işgal edilen Kırım’dan derhal çekilmesi, cinayetlerin, insan kaçırmaların, insanlara ve  özgür medyaya karşı baskıların durdurulması, izleme misyonlarının erişiminin sağlanması talep ediliyordu. Bugüne dek saldırgan hiçbir şartı yerine getirmedi. Bugün Kırım’ın işgalinin 952. günü. Rusya Kırım’dak çekilmeyi hiç düşünmüyor, bunun yanı sıra ısrarla Kırım’ı tüm Karadeniz bölgesi için tehdit oluşturan bir askeri üsse çeviriyor” diye kaydetti.

Kırımoğlu AKPM tarafından alınan yeni kararlarının da Rusya tarafından göz ardı edileceğini savunarak, “Ancak ben bu kararlarının kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz onlara uygar bir ülkeye davranıldığı gibi davranacağız, onlar ise gerçek yüzlerini göstersinler” şeklinde konuştu.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.