SON DAKİKA
Hava Durumu

"Rusya, Avrupa'da savaş yürütüyor"

Estonya Başbakanı Taavi Rõivas, Rusya'nın ilerlemek için hem geleneksel hem de hibrid metotlar kullandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Rusya, Avrupa'da savaş yürütüyor"

Estonya Başbakanı Taavi Rõivas, Putin Rusyası'nın faaliyetlerini şimdiden savaş gibi değerlendirilebileceği fikrini dile getirdi.

Postimees’in haberine göre, Estonya Parlamentosu’nda konuşan Rõivas, “Rusya eski hızıyla Avrupa’nın doğu ile güneyinde savaş yürütmeye devam ediyor.  Tüm savaş metotlarını ele aldığımız zaman Avrupa’da da savaştığını söyleyebiliriz. Bizim doğu komşumuz ilerlemek için hem geleneksel hem de hibrid metotları kullanıyor. Siber yöntemlerle devlet başkanlık seçimlerine karışmak, Avrupa’nın aşırı partilerini finanse etmek, uçak faciasının bağımsız soruşturmasını engellemek, propaganda ve asılsız haberleri yaymak, tüm bunlar hibrid metotlara giriyor.” diye keydetti.

Rusya’nın tıpkı yaramaz okul öğrencisi gibi sürekli her yerde çatışma aradığını söyleyen Başbakan, “Eğer Rusya’ya göre Batı varoluşsal tehditse, o zaman amaca doğru giden her yolun mübah olduğu anlayışına şaşırmamalıyız.  Bunlar, Rusya’nın Ukrayna ve Karadeniz bölgesindeki faaliyetlerinin Avrupa'nın güvenlik mimarisini temele kadar sarstığını gösteren AB’nin yeni küresel stratejisinde yansıtılıyor. Ayrıca Ukrayna ve Suriye’de devam eden alaycı çatışma, yakın zamanda yapılan Boing kazası soruşturması ve daha fazlası, batı toplumunu gözlerini açarak olup biteni dikkatlice incelemeye zorluyor” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.