SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Avrupa’daki güvenliği istikrarsızlaştırıyor

Rusya, Ukrayna’nın işgal edilen bölgelerine yasa dışı olarak silah tedarik etmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Avrupa’daki güvenliği istikrarsızlaştırıyor

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Bölümü Direktörü Sergey Şustenko, Rusya’nın Ukrayna’nın işgal edilen topraklarına silah tedarik etmeye devam ederek bölgede ve tüm Avrupa’da güvenliği tehdit ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Birinci Komitesi’nin genel müzakerelerinde konuşan Sergey Şustenko, sadece Ukrayna’nın değil, Ukrayna ile birlikte tüm Avrupa’nın da Rus silahlarının Donbas ve işgal edilen Kırım’a getirilmesini engellemesi gerektiğini kaydetti. Şutenko’ya göre Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın elinde ülkenin doğusunda saldırgan devletin silahlarının bulunduğunu gösteren yeteri kadar fotoğraf mevcut.

Şustenko konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Rusya bizim topraklarımıza hem Kırım'a, hem de Ukrayna doğusuna çok sayıda askeri malzeme sevk etmeye devam ediyor. Böylece Kremlin uluslararası toplumunun etkili sınır kontrolünü sağlama konusundaki çağrılarını ihlal ederek, kasten bölgenin ve tüm Avrupa'nın güvenliğini istikrarsızlaştırıyor.”

Dana önce, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Ukrayna’nın Donbas bölgesinde binlerce birim ağır silah bulunduğu, 2014 yılı ile kıyasla bölgede bulunan ağır silah sayısının ciddi şekilde arttığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.