SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya bağlantılı Facebook reklamlarına dair yeni gelişmeler

Rusya'nın, 2016 başkanlık seçimleri esnasında ABD kamuoyunu Facebook'taki bazı reklamlar vasıtasıyla etkilemeye çalıştığı iddialarına dair devam eden soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya bağlantılı Facebook reklamlarına dair yeni gelişmeler

Rusya'nın, 2016 başkanlık seçimleri esnasında ABD kamuoyunu Facebook'taki bazı reklamlar vasıtasıyla etkilemeye çalıştığı iddialarına dair devam eden soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medya devi Facebook tarafından bugün, 2 Ekim'de yapılan açıklamada, Ruslar tarafından satın alındığı sanılan 3 bine yakın reklama dair gerekli belgelerin ABD Kongresi'ne teslim edildiği aktarıldı.



159276



Geçtiğimiz ay, ABD'li vekillerden gelen çağrılara yanıt veren Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, kongre denetiminde soruşturmayı yürüten müfettişlere söz konusu reklamlara ilişkin bilgilerin teslim edileceğini dair söz verdiğini açıklamıştı. Buna rağmen Zuckerberg, konuyla ilgili olarak kesin bir tarih vermemişti. Bugün itibarıyla gerekli belgelerin ABD Kongresi'ne teslim edilmesiyle birlikte, Rusya-bağlantılı Facebook reklamları soruşturmasına ilişkin yeni ve önemli veriler elde edilebilecek.



Bahsi geçen reklamların kimleri hedeflediği ve her bir reklamın maliyetinin ne kadar olduğu gibi noktaların aydınlığa kavuşturulacak olmasının, soruşturmaya ilişkin önemli gelişmelere neden olabileceği değerlendiriliyor.



Facebook tarafından geçen ay Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ABD kamuoyundaki görüş ayrılıklarını, sosyal ve politik mesajlar vasıtasıyla derinleştirmeyi amaçlayan Rusya bağlantılı 100 bine yakın reklam tespit edildiği kaydedilmişti. Söz konusu reklamlardan bazılarının Hillary Clinton'a Müslümanların verdiği destekten bahsederken, bazılarının da polislerin özellikle siyahilere uyguladığı aşırı şiddete karşı çıkan "Black Lives Matter" eylemlerine dair tartışmaları alevlendirdiği belirlendi. Bu açıdan Facebook'un devlet destekli propaganda faaliyetleri için bir savaş alanı haline gelmesi, şirketin kurumsal kimliğine verdiği zararla birlikte ve karşı karşıya kaldığı en önemli zorluklardan biri olarak öne çıkıyor.



159822



Dünyanın en büyük sosyal medya platformu durumundaki Facebook, kullanıcı kitlesinin ve veritabanının büyüklüğü sebebiyle internet üzerinden yayınlanan politik reklamlar için birincil alan haline geldi. Özellikle reklamverenler açısından Facebook, hedef kitlesinin belirlenmesine dair önemli faydalar sunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.