SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya bağlantılı reklamlar Instagram'da da tespit edildi

Facebook şirketi Rusya bağlantılı politik reklamların yüzde 5'inin, şirkete ait bir diğer fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram'da da görüntülendiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya bağlantılı reklamlar Instagram'da da tespit edildi

Facebook şirketi, 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimleri sırasında Rusya bağlantılı kişi ve kurumlar tarafından satın alındığı tespit edilen reklamların yüzde 5'inin, yine Facebook'a ait fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram'da da görüldüğünü açıkladı.



160107



Bilindiği gibi daha önce Facebook, Mayıs 2017 tarihine kadar 2 yıllık periyot boyunca, özellikle göçmen meselesi, eşcinsel hakları ve ırkçılık gibi ABD için hassas konularda, kullanıcıları kutuplaştırıcı binlerce Facebook reklamının Rusya merkezli bir operasyonla ABD'de yayına sokulduğunu belirtmişti. Şirket, 3 bine yakın Rusya bağlantılı reklamla ilgili bilgileri ABD Kongresi'nde görevli soruşturmacılara teslim etti.



Rusya, "bölücü toplumsal ve politik mesajlar" üzerine yoğunlaşan söz konusu reklamlarla, ABD kamuoyunu etkilemeye çalışıyordu. Facebook'ta üzerinde Rusya bağlantılı politik reklamların 10 milyon fazla kişi tarafından görüntülendiği tahmin ediliyor. Reklamların neredeyse tamamının bin doların altında bir maliyetle, toplam sayınının yarısının ise 3 dolardan daha az maliyetle satın alındığı kaydedildi.



Yine Instagram'da yayınlanan reklamlar için yapılan toplam harcamanın ise takribi 6 bin 700 dolar civarında olduğu belirtiliyor. Rusya'nın bu kadar düşük bir maliyetle, doğrudan hedef kitlesine ulaşabilen etkili bir kamuoyu çalışması yapması son derece dikkat çekici olarak nitelendiriliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.