SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, bütçesinin yaklaşık yarısını orduya harcayacak

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, bütçesinin yaklaşık yarısını orduya harcayacak

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, 2015 yılında bütçenin yüzde 40’ının kolluk kuvvetleri ve orduya harcanacağını açıkladı.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, 2 Mart tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Harcamaların yüzde 40’ı kolluk kuvvetlerine ve yüzde 35’i sosyal alana yapılacak” diye bildirdi.

Kolluk kuvvetlerine yapılacak harcamaların Savunma Bakanlığı ve diğer kolluk kuvvetleri kurumlarına yapılacak harcamaları içerdiğini belirten Anton Siluanov, 2015 yılında Rusya bütçesinin geliri 12,46 trilyon ruble (207 milyar dolar), bütçe harcamalarının 15,22 trilyon ruble (253 milyon dolar), bütçe açığının ise gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 3,8’ini oluşturacağını kaydetti.

Öte yandan European Leadership Network şirketinin verilerine göre NATO ülkeleri askeri harcamalarını azaltıyor. Böylece Galler’de 2014 yılının Eylül ayında yapılan zirvede NATO ülkeleri savunma alanına yapılacak harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2’si kadar arttırılacağı konusunda anlaşmasına rağmen sadece Baltık devletleri, Polonya, Romanya, Norveç ve Hollanda orduya yapılan harcamaları arttırdı. Almanya, İtalya ve İngiltere gibi NATO’nun en önemli ülkeleri ise orduya yapılan harcamaları azalttı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.