SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Canköy sınır kontrol noktası proje ihalesi ilan etti

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Canköy sınır kontrol noktası proje ihalesi ilan etti

Rusya Federal Sınır Ajansı (Rosgranitsa), Kırım’ın Canköy şehrinde sınır kontrol noktasının inşaatı için proje ve uygulama dokümantasyonu ihalesinin yapılacağını ilan etti.

İlgili sınır kontrol noktasında çok taraflı araba geçişlerinin olacağını bildiren Rosgranitsa, söz konusu projelerin hazırlanması için yaklaşık 50 milyon ruble (yaklaşık 800 bin dolar) ayrılacağını bildirdi.

Günümüzde Rusya tarafından ilhak edilen Kırım ile Ukrayna’nın anakarası arasında Perekop, Armyansk ve Canköy olmak üzere üç kontrol noktası faaliyet gösteriyor. Rusya, Armyansk ve Canköy kontrol noktalarını uluslararası olarak nitelendiriyor.

2014 yılının Kasım ayında Rosgranitsa, Kırım’ın kontrol noktalarının modern teknolojiye göre düzenleneceğini bildirdi. Söz konusu işler için 6,9 milyar ruble (yaklaşık 115 milyon dolar) ayrılacağı ifade edildi.

2014 yılının Mart ayında Rusya’nın Kırım’ı ilhakından sonra yarımada ile Ukrayna’nın anakarası arasında idari sınırlar düzenlenip sınır kontrol noktaları faaliyete geçmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.