SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da Türkiye menşeli yüzlerce kilogram üzüm imha edildi

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Türkiye'den getirilen 576 kilogram üzümü ezerek imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da Türkiye menşeli yüzlerce kilogram üzüm imha edildi

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Türkiye'den kaçak yollarla getirildiği tespit edilen toplam 576 kilogram taze üzümün imha edildiğini bildirdi.

Rusya'nın Surgut şehrinde yapılan kontrol ve denetim faaliyetleri sırasında “TransFrut” şirketinin Türkiye'den Rusya'ya ithal edilen üzümler sattığı tespit edildi.

Yapılan açıklamada üzümlerin ezilerek imha edildiği, taşıyıcı firma hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Rusya Federasyonu hükümeti 9 Ekim 2016 tarihinde Türkiye’den getirilmesi yasak olan tarımsal ürünlerin yer aldığı listeden, taze ve kurutulmuş portakal, mandalina ve diğer narenciye ürünlerinin, taze kayısının, şeftali ve erik gibi meyvelerin çıkarıldığını bildirmişti.

Bundan önce konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye'ye karşı uygulanan gıda ürünleri ambargosunun kaldırılma ihtimalinin, Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi'nin (Rosselhoznadzor) ürünler üzerindeki kalite kontrol önlemlerini kaldıracağı anlamına gelmediğini belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.