SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan FINA'ya Kırım ültimatomu

Rusya, FINA'nın, 2016 yılında havuza atlama dalındaki Grand Prix yarışının altıncı etabının Kırım’ın Yalta şehrinde düzenlememesi halinde yarışı düzenlemekten tamamen vazgeçeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan FINA'ya Kırım ültimatomu

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Su Sporları Federasyonu (FINA), 2016 yılında atlama dalındaki Grand Prix (Büyük Ödül) yarışı altıncı etabının Kırım’ın Yalta şehrinde düzenleneceğini açıklamış, hatta gelecek yıl takviminde Yalta, Rus şehri olarak gösterilmişti. Bunun üzerine Ukrayna Su Sporları Federasyonu, FINA'ya başvurarark Rus işgali altında bulunan Kırım'da düzenlenmesi planlanan yarışın iptal edilmesini istedi.

Kırım'ın işgalini meşru gösterip normalleştirmek adına her yolu deneyen Rusya'nun, spor yarışmasında bile böyle bir fırsatı görüp elinden kaçırmamak için uğraşacağı tahmin edilmekteydi. Nitekim Rusya Havuza Atlama Federasyonu Başkanı Aleksey Vlasenko, söz konusu yarışın Yalta şehrinde yapılmaması halinde Rusya'nın yarışı düzenlemekten vazgeçeceğini söyledi.

Rus TASS ajansına konuşan Vlasenko, "FINA'dan resmi mektup aldık. "Zor durum" nedeniyle bizden yarışın yapılacağı yeri değiştirmemizi istediler. Biz de daha Kazan'da yapılan dünya şampiyonası sırasında yapılması konusunda anlaştığımız bu yarışın ancak Kırım'ın Yalta şehrinde düzenlenmesi halinde bizim ilgimizi çektiğini söyledik. Sadece orada geçirmek istediğimiz için aldık bu etabı. FINA yeri değiştirmesi konusunda ısrar ederse biz vazgeçeriz. Bakalım ülkelerden hangisi üzerine böyle bir yükü almak isteyecek" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.