SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan güç dengesini değiştirme tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırım listesini genişletmesine karşılık verme tehdidinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan güç dengesini değiştirme tehdidi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD yönetiminin Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulanması ihtimalinden söz ederek “Rusya ile ilişkileri tamamen koparma amacını güttüğü” fikrini paylaştı.
 
Rusya’nın RİA Novosti haber ajansının bildirdiğine göre ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımları genişletme isteklerini yorumlayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD tarafından yapılan bu yöndeki açıklamaların “bir yenilik olmadığını” belirtti.
 
Moskova’nın ABD’nin yeni yaptırımlarına karşılık verme yolunu bulacağını savunan Sergey Ryabkov, “ABD’nin uydurma ve birçok açıdan anlamsız gerekçelerden dolayı yaptırım listesini genişletmesi halinde başka bir güç dengesinin oluşmasını sağlayacak karşılık verme yolunu bulacağız ve bu denge ABD’nin lehine olmayacak” dedi.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 21 Ekim tarihinde düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Rusya’nın Suriye’deki saldırılarına nasıl karşı konulabileceği ile ilgili konuyu Avrupalı ortaklarıyla görüştüğünü bildirmişti. Josh Earnest, bu bağlamda Rusya’ya karşı yeni yaptırımların uygulanmasının de ele alındığını belirtmişti.
 
Bununla birlikte Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa Birliği’nin Rus hava kuvvetlerinin Suriye’ye saldırılarından dolayı Rusya’ya karşı yaptırım uygulayabileceğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.