SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Halep’e saldırıları durdurma kararı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye ve Rus uçaklarının, 18 Ekim Salı günü saat 10.00’dan itibaren Halep’e hava saldırılarını durdurduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Halep’e saldırıları durdurma kararı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye ve Rus uçaklarının, 18 Ekim saat 10.00’dan itibaren Halep’e hava saldırılarını durdurduğunu açıkladı.
 
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Seygey Şoygu, “Hava saldırılarının erken durdurulması, 20 Ekim tarihinde “insani mola” uygulanması için gerekiyor. Bu, açılacak 6 koridordan sivillerin şehirden ayrılması ve Halep’in doğu bölgelerinden yaralı ve hastaların tahliye edilmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.
 
RIA Novosti'nin haberine göre Şoygu, 20 Ekim tarihinden itibaren sivillerin ve muhaliflerin şehirden ayrılabileceğini ifade etti.
 
Ayrıca Rus Bakan Şoygu, Halep’teki durumun en kısa zamanda istikrara kavuşmasını isteyen herkesin, “siyasi demagojiyi sürdürmek yerine” gerçek adımlara geçmesi gerektiğini ileri sürdü.
 
Daha önce Rusya Genelkurmayı’ndan yapılan açıklamada, Halep’te 20 Ekim tarihinde “insani mola” uygulanacağını açıklamıştı. Söz konusu ara sırasında saldırıların durdurulacağı savunuldu. Ateşkesin 8.00-16.00 saatleri arasında geçerli olacağı belirtildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.