SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Karadağ ve Bosna’ya NATO uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Karadağ ve Bosna-Hersek’in olası NATO üyeliğinin Rusya ile ilişkilerini etkileyeceğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Karadağ ve Bosna’ya NATO uyarısı

Karadağ ve Bosna-Hersek’in NATO üyesi olması halinde söz konusu ülkelerin Rusya ile ilişkilerinin zarar göreceği ifade edildi.
 
Konuyla ilgili Rus gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, “Günümüzde NATO, Rusya’ya karşı son derece dostça olmayan bir çizgi izliyor, Baltık ülkelerine yabancı askerler yerleştiriliyor. Bu durumda NATO’ya üye olmak istikrara değil, ülkeler arasındaki ilişkilerde cepheleşmenin artmasına neden olur” dedi.
 
Kelin, açıklamasına “Bunun dikkate alınmasını istedim: günümüzde Karadağ NATO’ya üye olmaya hazırlanıyor, bunun Bosna-Hersek’i de teşvik ettiğini biliyorum. Bu ilişkilerimizin iyileşmesine sebep olmayacak” şekilde devam etti.
 
Karadağ’ın NATO üyeliği ile ilgili protokol 2016 yılının Mayıs ayında imzalanmıştı. NATO üyesi ülkelerin protokolü onaylaması ardından Karadağ, NATO'nun 29. üyesi olacak.
 
Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, NATO üyeliği ile ilgili referandumun da yapılabileceğini belirtti. Milo Djukanovic, NATO üyeliği ile ilgili anlaşmayı imzalayarak Karadağ hükümetinin, NATO’ya üye olmakla ilgili referandum düzenlemesine gerek görmediğini, ancak böyle bir referandumun düzenlenebileceği ihtimalinin olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.