SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Kırım’a gaz hattı vaadi

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Kırım’a gaz hattı vaadi

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın Krasnodar bölgesi ile Kırım arasında inşa edilmesi planlanan gaz boru hattın 2017 yılında işletime açılacağını açıkladı.

Söz konusu gaz hattındaki inşaat işlerinin tamamlama sürelerin, Kırım’da elektrik jenerasyon altyapısının inşaat süreleri ile uygun hale getirildiğini anlatan Novak, gaz hattın kapasitesinin 4 milyar metreküp olacağını söyledi.

Ancak gaz hattın tam kapasite çalışmayacağını bildiren Novak, “Krasnodar bölgesinden planlanan gaz sevkiyatı miktarı 2,2 milyar metreküp. Bu miktar, Kırım’da yeni jenerasyonunu sağlamak için yeterli” dedi. Bu miktardan kalan gazın ise halkın ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

2,2 milyar metreküpten 1,5 milyarının iki istasyonun çalışması için gerektiğinisöyleyen Novak, yaklaşık 700 milyon metreküp gazın direkt olarak tüketicilere verileceğini ileri sürdü.

Taman – Akmescit – Sivastopol güzergahından geçecek söz konusu gaz hattın inşaatının 2016 yılın başında başlayacağı ve inşaat fiyatının 20 milyar ruble (333 milyon dolar) olacağı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.