SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Türkiye’ye füze sistemi hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin’in İstanbul’da yaptıkları görüşmede hava savunma sistemlerinin sağlanması konusuna değindiklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Türkiye’ye füze sistemi hamlesi

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin’in İstanbul’da 10 Ekim tarihinde bir araya geldikleri sırada hava savunma sistemlerinin sağlanması konusuna değindiklerini bildirdi.
 
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gazetecilere konuşan Dmitriy Peskov, Recep Tayyip Erdoğan’ın Vladimir Putin ile görüşmesine değinerek “Görüşme sırasında, Türk tarafının istemesi halinde Rusya'nın sağlama olanağını değerlendirebileceği çeşitli hava savunma sistemlerinden söz edildi” diye kaydetti. Uçak krizi döneminde Türkiye'ye yönelik gerçek niyetlerini gizlemeyen Rusya'nın, Suriye ve Ukrayna konusunda çıkarları için problem oluşturmaması açısından Türkiye'ye yönelik silah kozunun da sunulması dikkatlerden kaçmadı.
 
“Çeşitli varyasyonda” hava savunma sistemlerinin sağlanması ihtimalinden söz edildiğini ifade eden Peskov, “Bu, askeri-teknik işbirliğine bağlı tamamen ticari bir konu, yani işbirliğin çok hassas bir alanı” dedi.
 
İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmeden sonra iki ülke liderinin, savunma işbirliğini aktifleştirdiğini belirtirken bundan söz edilip edilmediği ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Bunu bu şekilde formüle etmezdim ama Putin ve Erdoğan’ın temaslarının gündeminde gerçekten askeri-teknik işbirliği alanında işbirliği ile ilgili konular vardı” şeklinde konuştu.
 
Daha önce 23. Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak üzere 10 Ekim tarihinde İstanbul’a gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdiği bildirilmişti. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ve Rusya arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için hükümetlerarası anlaşma imzalandığı açıklanmıştı. Türk Akımı anlaşmasının Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak tarafından imzalandığı belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.