SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, dil yasasını memnuniyetle karşıladı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, dil yasasını memnuniyetle karşıladı
Rusya Duması dün (5 Haziran) Ukrayna Parlamentosu’nun birinci oturumunda gündeme alınan ve Ukrayna’da Rusçaya “yerel dil statüsünü” kazandıracak dil yasasını memnuniyetle karşıladı. 
Duma BDT İşleri ve Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy Ukrayna Parlamentosunun dil yasasını onaylanması durumunda Ukrayna Rusya arasındaki ilişkilerinin gelişimi ve eski SSCB ülkelerinde entegrasyon süreçleri için ilave bir ivme olacağından emin olduğunu dile getirdi.
Leonid Slutskiy, “Rusya'nın, Ukrayna’da milyonlarca kişinin konuştuğu ve düşündüğü Rus dilinin en yüksek statü kazanmasından çıkarı vardır.” diye kaydetti.
Slutskiy dil sorununun tamamen Ukrayna’nın iç meselesi olduğunu ve bu sorunun ülke vatandaşların görüşü alınarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Duma BDT İşleri ve Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy “ Ukrayna Bölgelerin yarısında milyonlarca Rusça konuşan Ukrayna vatandaşları dil sorunun çözülmesini bekliyor. Çünkü ayrımcılığa maruz kalan Rus dili probleminde gerçek ilerlemelere ihtiyaç duyuyor.” dedi.
Ukrayna Parlamentosu, dün (5 Haziran) yapılan toplantıda Bölgeler Partisi milletvekilleri Sergey Kivalov ve Vadim Kolisniçenko’nun Rus diline 2. resmi dil statüsünün verilmesi için hazırladığı yasa tasarısını gündeme almıştı.
Şu an ise dil yasası Parlamento’nun ikinci oturumunda görüşülmeyi bekliyor.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.