SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Esad’ın istifasına hazır

Reuters haber ajansı, Rusya’nın Beşşar Esad’ın istifasına hazır olduğunu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Esad’ın istifasına hazır

İngiliz haber ajansı Reuters, Rus yönetiminin Beşşar Esad’ın Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan istifasına hazır olduğunu bildirdi.

Reuters’e konuşan üst düzey diplomatik yetkili, “Ruslar, özel görüşmeler sırasında, geçiş döneminin sonunda Esad’ın istifasını kabul edeceğini söylüyor. Ama bunu şimdilik aleni olarak açıklayamıyorlar” dedi.

Reuters, birkaç batılı devlet adamının yorumlarına göre, uzlaşma olasılığının söz konusu olduğunu da öğrendi. Bahse konu olan devlet adamları, Esad’ın akıbeti ile ilgili Batı ile Rusya arasındaki görüş farklılıkların azaldığını ama şimdilik hala mevcut olduğunu bildirdi.

Bir kaynağa atıfta bulunan Reuters, Rusya’nın, Esad’ın yerine geçecek adayların listesini hazırladığını iddia edip listede kimlerin olduğunun şimdilik gizli kaldığını bildirdi.

Bu durum, Rusya'nın, Akdeniz'de bir uzantısı olarak gördüğü Suriye'yi elinde tutabilmek için Esad'ı değiştireceği yahut bu tip bir intiba yaratıp Suriye müdahalesine zaman ve zemin kazandırmak istediği (bir tür oyalama manevrası) şeklinde yorumlanabilmekte.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.