SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Güvenlik Konseyi: Google ve WhatsApp’ın kullanılması tehlikeli

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Güvenlik Konseyi: Google ve WhatsApp’ın kullanılması tehlikeli

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, devlet görevlilerinin hizmet sorunlarının çözülmesi için merkezleri yurtdışında bulanan enformasyon ve telekomünikasyon kaynaklarını kullanmasının ciddi tehlike oluşturduğunu ileri sürdü.

Nikolay Patruşev, Rusya’nın Vladivostok şehrinde yaptığı toplantıda, devlet memurlarının hizmetleri ile ilgili meseleleri çözmek için örneğin Google ve WhatsApp mesajlaşma uygulamasını kullanması sorununun, Uzak Doğu’da daha şiddetli hissedildiğini belirtti.

Patruşev, “Bölge devlet organları ve yerel özyönetim organları görevlilerinin hizmetleri ile ilgili meseleleri çözmek için Rusya Federasyonu dışında bulunan enformasyon ve telekomünikasyon kaynaklarını kullanması ciddi bir sorun oluşturuyor” dedi.

Bunun, Rusya’nın geneli için düzenli bir sorun olduğunu ama Uzak Doğu’da bunun daha şiddetli hissedildiğini belirten Patruşev, “Örneğin Habarovsk bölgesinde devlet memurları Google, Yahoo ve WhatsApp gibi yabancı servislerin olanaklarını kullanıyordu” diye kaydetti.

Bu bağlamda Patruşev, valilere söz konusu soruna dikkat etme ve gerekli tedbirleri alma çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.