SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Güvenlik Konseyi: Kırım’da terör tehdidi arttı

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Güvenlik Konseyi: Kırım’da terör tehdidi arttı

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, yolsuzluk ve terör tehdidinin işgal ettikleri Kırım ve Sivastopol için esas sorunlar haline geldiğini iddia etti.

Nikolay Patruşev, Akmescit’te 5 Ağustos tarihinde düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluğa dönüşen devlet yönetiminin etkisizliğinin, “maaşların ödenmesindeki gecikme, sağlık alanının reorganizasyon hızının düşük olması, eğitim kurumlarının Rusya donanım standartlarına uygun hale getirilmesi hızının yavaş olmasından belli olduğunu” belirtti. Patruşev, devlet yönetim sisteminde “devlet ve belediye mülkiyetinin yönetiminde kriminal şemaların oluşturulması ile ilgili suçların çok yaygın olduğunu” kaydetti.

Kırım’da “Ukraynalı teröristler ve milliyetçiler” tarafından "terör tehdidinin" artmasının endişe uyandırdığını ifade eden Nikolay Patruşev, “Belediye kurumlarında terörle mücadele misyonlarının kurulmasının tamamlanması gerekiyor” dedi.

Patruşev, “Genel olarak Kırım ve Sivastopol’ün devletin hukuki ve idari sistemlerine entegrasyonu tamamlandı, maliye sistemi de faaliyet gösteriyor” diye konuşmasına devam etti.

Ayrıca Patruşev, Kırım’da 60’tan fazla yetkilinin yolsuzluk yaptığı sebebiyle görevden alındığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.