SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Halk Televizyonu’nda büyük skandal

Rusya Halk Sanatçısı şok edici bir açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Halk Televizyonu’nda büyük skandal

Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı Vladimir Nazarov, Rusya Halk Televizyonu Konseyi'nden skandal bir video mektup ile ayrıldı. Rus muhabir Saşa Sotnikov, sayfasında Konseyin Başkanı Oleg Tabakov’a hitaben hazırlanmış bahse konu video mektubu yayınladı.

Nazarov videoda: “Yeni yıl yaklaşırken gelenek olarak eski yılın özeti yapılır ve hediyeler verilir. Ben de Rusya Halk Televizyonu çalışmalarından bazılarını özetlemek istiyorum” diye başladığı konuşmasına, ülkede sivil toplum olmadığından Rusya Halk Televizyonu'nun da sadece sadece demokrasinin olmayışını örtbas etmek için yayın yaptığını düşündüğünü söyleyerek devam etti.

“Ülkede istatistiklere göre savaş zamanı ile kıyaslarsak şu an evsiz çocuk sayısı daha çok ama Rusya Halk Televizyonu susuyor. İnsanların yaşam kalitesi korkunç derecede düştü, sokaklara öğretmenler, doktorlar ve işçiler protestolarla çıkıyor. Fabrikalar duruyor, sanayı çalışmıyor, tır şoförleri Moskova'ya kadar geldiler. Ama Rusya Halk Televizyonu susuyor. Milli Eğitim Bakanı okulları bölüyor, kapatıyor, yok ediyor. Aynı şeyi Sağlık Bakanı hastanelere yapıyor. Rusya Halk Televizyonu yine susuyor.” diyen Nazarov, Rusya’da yaşam kalitesinin düştüğünü, Kültür Bakanının merkezi ve bölgesel düzeydeki tiyatro ve müzeleri yok ettiğini, Rusya Halk Televizyonun ise bu olaylara kayıtsız kalmasının bazı "tanınmış kişilerin" hoşuna gittiğini söyledi.

Nazarov video mektubunda haklı bir kızgınlıkla: “Bizim Rusya Halk Televizyon Konseyi Başkanı, SSCB Halk Sanatçısı Oleg Tabakov, Ukrayna hakkında iğrenç ve aşağılayıcı sözler söyledi, Ukrayna halkına da sefil dedi. Ukraynalıların Ruslara kıyasla daha alt düzeyde olduklarını söyledi. Ukrayna’nın doğru düzgün bir yazarının bile yetişmediğini anlatıp bir tek Taras Şevçenko'dan bahsetti, onu da ancak siyasi nedenlerden ötürü hatırladı. Tanrı onu yargılasın! Bunların temelinde siyaset olmasaydı, hepsi onun kişisel meselesi olabilirdi. Kremlin'in Ukrayna’dan Kırım’ı çaldığı ve Donbas’ta savaşı desteklediği günlerde​​, SSCB Halk Sanatçısı Kremlin’e “Aferin çocuklar!” diye mesaj gönderiyor. Neden Ukrayna’ya acıyalım ki! Ruslara göre onlar alt düzey​ insanlar. Bu yüzden bravo! Ben Oleg Tabakov sizin politikanızı destekliyorum diyor!” diyerek bu şartlar altında Tabakov ile çalışamayacağını bildirdi.

Rusya Halk Sanatçısı Profesör Vladimir Nazarov konuşmasını: “Kendimi Ukraynalı olarak görüyorum ve ırkçı sözleriniz beni derinden etkiledi. Oleg Pavloviç, sizin işi bırakmayacağınız anlıyorum. Ayrıca, haklı olduğunuzu da ispat etmeye çalışacaksınız. Ben harika bir aktör olduğunuzu düşünüyorum, ama çok kötü bir insansınız. Artık bu şartlarda sizinle Rusya Halk Televizyon Konseyinde çalışamayacağım. Onurum var!” diye sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.