SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Hindistan'da 20 yeni nükleer reaktör inşa edecek

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, Haziran ayında Rusya'da gerçekleştirilecek olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Hindistan'da 20 yeni nükleer reaktör inşa edecek

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, Haziran ayında Rusya'da gerçekleştirilecek olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılacağı bildirildi. Kremlin yönetiminin himayesinde düzenlenen söz konusu forumda, her yıl üst düzey iş adamları ve politikacılar bir araya geliyor.

Modi'nin ziyareti, ABD istihbarat kurumlarının, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahil olarak Donald Trump'ın başkan seçilmesine yardım ettikleri iddiaları ve giderek gerilen Batı-Rusya iklimi ortasında gerçekleşecek. Modi ayrıca, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhak ve işgalini "Rusya'nın Ukrayna'daki meşru çıkarları" olarak nitelendirerek desteklemişti.

Moskova ve Delhi başta BRICS örgütü olmak üzere yakın politik ve ekonomik ilişkilere sahip. Hindistan önümüzdeki 20 yıl içerisinde, sahip olduğu mevcut 22 nükleer reaktöre ilave olarak 40 yeni reaktör inşa edeceğini açıklamıştı. Planlanan bu yeni nükleer reaktörlerden 20 tanesini Rusya'nın inşa edeceği ortaya çıktı. Rusya'nın devlete ait nükleer şirketi konumundaki Rosatom'un "Rus tasarımı nükleer reaktör birimlerinin Hindistan'da imalatı için yerelleştirme" çabasında olduğu kaydedildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.