SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya ile olan sınırın yaklaşık 400 kilometresi cephe hattı

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile ortak sınırının yaklaşık 400 kilometresinin cephe hattı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya ile olan sınırın yaklaşık 400 kilometresi cephe hattı

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile 2 bin kilometrelik ortak sınırının yaklaşık 400 kilometresinin doğrudan cephe hattı olduğunu ifade etti.
 
Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile sınırının kalan kısmının, düzenli olarak çok sayıda insanın geçtiği “saldırgan ile sıradan sınır” olduğunu söyleyen Arsen Avakov, Kiev’de bugün, 24 Mayıs tarihinde ABD Sınır ve Gümrükten Sorumlu Özel Yetkilisi Gil Kerlikowske ile yaptığı görüşme sırasında, Mayıs ayından itibaren Ukrayna Ulusal Polisi’nin Ukrayna sınırında güvenliği sağlamaya başladığını bildirdi.
 
Ukrayna İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre, Avakov, “Sınır muhafızlarının bambaşka bir görevinden söz ediyoruz: sınır üzerindeki kontrol, keşif ve kolluk kuvvetlerinin çalışmaları. Bunun için Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Milli Muhafız birlikleri ve polisin özel birlikleri ile beraber özel rejimleri organize ediyoruz. Bu konularda ABD’li meslektaşlarımız bize düzenli olarak destek sağlıyor” dedi.
 
Bunun dışında İçişleri Bakanı Avakov, yakın zamanda Avrupa Birliği ile vizesiz rejime geçilmesi ve sınırı geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması için Ukrayna’da, biyometrik bilgileri içeren özel çipin dahil edildiği yeni pasaport sisteminin uygulanmaya başladığını belirtti.
 
Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde çatışmalar meydana geldi. Rusya yanlısı teröristler Rus askerlerin yardımıyla Doentsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmını işgal ederek sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini kurdu. Dünyanın birçok ülkesi, teröristleri desteklediği için Rusya’ya karşı yaptırım uyguladı. Rusya, Ukrayna’da Rus askerlerinin olmadığını sadece Rusyalı gönüllülerin savaştığını savunuyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.