SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kerç Köprüsü’nü inşa edecek kişileri bulamıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2015 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2015 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kerç Köprüsü’nü inşa edecek kişileri bulamıyor

Kırım’ın Karasupazar Şehri’nin İş Kurumu, 13 Ağustos tarihinde İş Fuarı düzenleyecek. Fuarın, Rusya ve Kırım arasında yapılması planlanan Kerç Köprüsü inşaatında çalışacak kişileri bulmak amacı ile yapıldığı bildirildi.

Karasupazar İş Kurumu, köprü inşaatında çalışacak kaynakçı, montajcı, demirci, tesisatçı, düz işçi ve diğer meslek çalışanlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Bunun dışında aşçı ve yardımcıların da işe alınacağı kaydedildi.

Ağustos ayının başında Rusya hükümeti, Kırım’ı Rusya ile bağlayacak ve Kerç Boğazı’ndan geçecek köprü inşaatı için 2015 yılı bütçesini 54,3 milyar (843 milyon dolar) rubleden 48,9 milyar rubleye (764 milyon dolar) düşürdü.

Daha önce Kerç Köprüsü’nün inşaatına başlandığı belirtilip, köprünün inşa edileceği alanda bulunan evlerin yıkılacağı açıklanmıştı.  Kerç Köprüsü’nün inşaatını denetleyen Kerç Vali Yardımcısı Roman Kiriçenko, semtte bulunan birkaç konutun yıkılması gerekeceğini bildirerek, “Bundan dolayı sakinler başka yere taşınmalı… Belki, bölge sakinleri yıkılma tehlikesi olan yapılar programı çerçevesinde diğer yerlere yerleştirilebilir. Ayrıca federal bir proje hayata geçirildiğinden dolayı onlara sığınmacılar sıfatında konut sağlama olanağı da var” diye konuşarak, ilgili konuya federal yönetimin açıklık getireceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.