SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım'a yeni savaş uçakları gönderiyor

Rusya, işgal ettiği Kırım’ı silahlandırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım'a yeni savaş uçakları gönderiyor

Rusya Savunma Bakanlığı, işgal ettiği Kırım’da yerleşen Karadeniz Filosu’na SU 30 SM çok amaçlı savaş uçağını teslim ettiğini bildirdi.

Bu, Karadeniz Filosu Havacılık Alayının hizmetine teslim edilen dokuzuncu savaş uçağı oldu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu senenin sonuna kadar Karadeniz Filosu Havacılık Alayına kullanımdan kaldırılacak olan Su 24 savaş  uçakları yerine  birkaç Su 30 SM çok amaçlı savaş uçağı daha teslim edilecek.

Açıklamaya göre, Rusya Karadeniz Filosu Havacılık Alayı pilotları geçen yılın Ocak ayından itibaren Kırım’da Su 30 SM savaş uçaklarını kullanıyorlar.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı’nın Güney Askeri Bölgesi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Rus işgali altında bulunan Kırım’a gönderilen yeni silahlar arasında “Triumf” S-400 yeni nesil orta ve uzun menzilli hava savunma füze sistemi ve “Pantsir-S” füze ve top sistemi bulunduğu bildirilmişti.

İlk Rus askerleri Kırım’a 20 Şubat tarihinde girdi. Ukrayna Parlamentosu resmi düzeyde 20 Şubat 2014 tarihini Kırım ve Sivastopol’ün Rusya tarafından işgalinin başlangıç tarihi olarak kabul etti.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde sözde referandum düzenlendi. 18 Mart 2014 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, sözde Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov ve sözde Sivastopol Belediye Başkanı Aleksey Çalıy, “Kırım ve Akyar'ın (Sivastopol) iki ayrı birim olarak Rusya’ya bağlanmasına ilişkin” bir anlaşma imzaladılar.

İngiltere dahil Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, dünyanın birçok ülkesi Kırım’da yapılan sözde “kendi kaderini belirleme referandumunun” sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. Ukrayna Kırım’ı, geçici olarak işgal edilen bölgesi olarak görüyor.

Avrupa birliği ve ABD, Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi ve Ukrayna’ya yönelik politikası dolayısıyla Rusya Federasyonu’na karşı yaptırımlar uygulamaya başladı.

En son, ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna’daki çatışma nedeniyle yaptırım uygulanan Rus şirketler listesini genişlettiğini duyurdu. Listeye 20 şirket ve 17 kişinin dahil edildiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.